3 צעדים שיהפכו אותך למצליחן בכל תחום שתבחר, כבר השנה!

אנחנו נמצאים בתחילתה של שנה חדשה ובשביל רבים הרגע הזה מסמל הזדמנות "להתחיל מדף נקי", להגשים חלומות ולהגיע להישגים חדשים. עבור חלק מהאנשים הדברים האלה באמת יקרו בשנה הקרובה ועבור חלק אחר – לצערי לא.

ישנן שתי קבוצות אנשים, שכל אדם שייך לאחת מהן. גם אתם… ועוד מעט תוכלו לסווג את עצמכם ולהציץ לעתיד שכנראה צפוי לכם.

כדי להציג את שני סוגי האנשים האלה, אני אדבר במילים שאולי יהיו קשות ולא נעימות לחלק מהקוראים. המטרה היא לא לפגוע, אלא להוות צלצול השקמה מעורר שאולי יכול גם קצת להרגיז, כדי לגרום לאנשים להרים את הישבן מהכורסה שכל כך נוח להעביר ממנה ביקורת על כל העולם ולא לעשות שום דבר משמעותי מעבר לזה.

את כל האנשים אפשר לחלק לשתי קבוצות – קבוצת ה"מצליחנים" וקבוצת ה"לוזרים" (בכוונה בחרתי במילה הלא נעימה הזו. מקווה שזה יגרום למישהו להזיז את התחת). כמובן מדובר על ציר ויש אנשים שנמצאים איפשהו באמצע, אבל מה שחשוב, הוא לקבוע לאיזה כיוון אתם אישית, נוטים יותר.

מה ההבדל בין ה"לוזרים" ל"מצליחנים"?

מצליחנים – אלו אנשים בעלי שאיפות ורצונות, שמציבים לעצמם מטרות ומשיגים אותן. לאחר מכן מציבים מטרות חדשות ומשיגים אותן שוב. וככה במהלך כל החיים. לא משנה אם המטרות שלהם גדולות או קטנות. מה שחשוב – הם יודעים מה הם רוצים, הם מציבים מטרות ברורות והם פועלים בצורה אקטיבית כדי להשיג את המטרות האלה.

  • הישגי המצליחנים הם לאו דווקא בתחום הכספי ולאו דווקא מדובר על מטרות יוצאות דופן בגדולתן. הם יכולים לרצות לכתוב ספר, לעשות טיול מסביב לעולם, למצוא עבודה במקצוע שאוהבים, לצלול לחופי אינדונזיה, ללכת 3 פעמים בשבוע לחדר כושר או כל דבר אחר.

העיקר שיש מטרה ברורה ויש השגה מאוד אקטיבית שלה, מה שמאפשר להיות שבע רצון מהחיים שהמצליחן בונה לעצמו במו ידיו.

"לוזרים" – אלו החולמים התמידיים. יש להם רצונות, חלומות, משאלות לב, אבל אינם מציבים לעצמם מטרות ברורות ואינם פועלים כדי להשיג אותן. הם מעדיפים לחכות – שהמצב במדינה ישתנה, שהחיים יהיו קלים יותר, שמשהו יקרה מעצמו, שמישהו אחר ידאג להם ויפתור את הקשיים שלהם, וכו'.

כתוצאה מכך הלוזר לא מרוצה ממה שיש בחיים, הוא מתלונן, הוא בא בטענות, הוא מעביר ביקורת, הוא מקטר, אבל אינו עושה הרבה כדי לשנות את מצבו האישי.

האם אדם שהציב מטרה אבל עוד לא השיג אותה הוא לוזר או מצליחן?

עד כמה אתה "מצליחן" או "לוזר" אפשר לקבוע רק על ידי הסתכלות על השינויים שאתה עובר לאורך זמן.

כאשר מסתכלים על אדם בכל רגע נתון, כמעט ואי אפשר להבין אם הוא שייך למחנה הלוזרים או המצליחנים. עלינו להסתכל כיצד הוא מתנהל לאורך זמן – אילו מטרות מציב ומה עושה כדי להשיג אותן.

אם שמת לעצמך מטרה לרדת 25 ק"ג, ובחצי השנה האחרונה ירדת 12 ק"ג בזמן שאתה מקפיד לאכול נכון ולעשות ספורט, כנראה שאתה בדרך להצלחה. אבל אם שמת את המטרה הזו לפני שנה ובזמן הזה ירדת רק 3 ק"ג ואתה ממשיך לזלול פיצות, קולה וצ'יפס, ולא ממש משתדל להתקדם לעבר המטרה – די ברור לאיזו קבוצת אנשים אתה שייך.

אם ההצלחה שלך הרבה יותר נמוכה משל אחרים, מה זה אומר עליך?

בגלל שמצליחן כבר השיג את מה שהוא רוצה או שיודע מה עליו לעשות כדי להשיג זאת ונמצא בדרך לשם, לא כל כך מדאיגים אותו הדברים שיש לאנשים אחרים ואין לו. הוא משווה את עצמו היום לעצמו בעבר או לעצמו בעתיד (מה שהוא רוצה להיות).

הוא לא משווה את עצמו לאחרים ולא מתחיל פתאום לדאוג בגלל שלמישהו אחר יש יותר כסף, יותר דירות או יותר רכבי פאר. הוא מתכנן ובונה את מסלול החיים האישי שלו, מנקודה לנקודה, ומשאיר לאחרים להתעסק במסלול החיים האישי שלהם.

את האנרגיה שהלוזרים מוציאים על "התעסקות" בחייהם של אנשים אחרים (אתם יודעים, כל המידע שנותנים לנו "לאכול" בחדשות ובטלויזיה כדי שלא נשתעמם), המצליחן משקיע בהשגת המטרות האישיות שלו.

מה אתם יכולים לעשות כבר היום, כדי לזוז עוד קצת לכיוון ה"מצליחנים" שיודעים להציב מטרות, להשיג אותן ולגרום לחיים שלהם להיראות כמו שהם רוצים?

  • קודם כל עליכם להבין שהדברים שיקרו במהלך החיים שלכם, תלויים במידה רבה בכיוון שתבחרו להתקדם בו ובמטרות שתציבו לעצמכם.

יש משל עתיק שאומר:

"המטרות שאתה מציב היום, אלו הזרעים שאתה זורע באדמה והם יצמחו במהלך השנה. אם אינך מציב לעצמך מטרות, אם אינך זורע זרעים, לא יהיה לך מה לקצור במהלך השנה. אולי רק עשבים שצמחו במקרה.

אם לא תכוונו למקום שאליו אתם רוצים להגיע, אתם תגיעו לאנשהו, אבל אף אחד לא יבטיח לכם שזה יהיה מקום שאתם תהינו להיות בו, מכיוון שלא לקחתם אחריות להגיע למקום שבו אתם רוצים להיות ולא בחרתם את הכיוון.

הסיכוי שהמטרות שלכם יושגו עולה פי כמה וכמה, ברגע שהמטרות רשומות על דף ונמצאות אצלכם מול העיניים. אני ממליץ לכם לבצע את התרגיל הבא כדי שבמהלך השנה הקרובה החיים שלכם יעשו תפנית משמעותית לכיוון שחשוב להם.

קחו דף ועט ורשמו 3 סוגי של מטרות:

1. מטרות שאני מתחייב להשיג עד סוף ____ <להכניס את השנה. למשל "עד סוף 2015">:

המטרות שברצונכם להשיג עד סוף השנה. מומלץ רשום לפחות 3 מטרות גדולות.
חשבו על מטרות שבאמת חשובות לכם ושתהנו לקום כל בוקר עם המחשבה "מה עוד אני יכול לעשות היום כדי להשיג את המטרה" – שתרגישו מאותגר להתקדם עוד צעד אחד לקראת המטרה.

2. מטרות ביניים (שנגזרות מהמטרות השנתיות) שאשיג עד אמצע ____ <להכניס את השנה>:

אבני הדרך למטרות הגדולות שרשמת למעלה ושאותן עליך להשיג במהלך חצי השנה הקרובה.
עבור כל מטרה גדולה שרשמתם בסעיף הקודם, רשמו כאן לפחות 2 מטרות ביניים. אם בסעיף הקודם רשמת 3 מטרות סה"כ, אז כאן יהיה עליכם לרשום לפחות 6 מטרות ביניים.

3. דברים שאני מתחייב לבצע עד סוף החודש הקרוב:

צעדים ספציפיים שתבצעו כבר בחודש הקרוב כדי להשיג את מטרות הביניים שרשמתם למעלה. מומלץ לרשום 5-10 דברים שתבצעו.

  • בסוף כל חודש עליכם לעדכן את הסעיף הזה עם המטרות לחודש הנוכחי.

לאחר שסיימתם לרשום את המטרות הגדולות, מטרות הביניים והצעדים לחודש הקרוב, תלו את הדף על המקרר או בכל מקום אחר שבו תראה אותו בקביעות.

אחת הדרכים הטובות ביותר להיות מחוייבים למטרות שלכם, היא להתחייב בפני אחרים לדברים שאותם תשיגו במהלך השנה. ככל שמספר האנשים שבפניהם תתחייבו ושידעו על המטרות שלכם יהיה גדול יותר ויצפו מכם לתוצאות, כך תהיה לכם יותר מוטיבציה להשיג את המטרות.

יש לזה אפקט פסיכולוגי – כאשר אתה מתחייב בפני אחרים, המחויבות שלך כלפי עצמך גדלה.

הדבר הנוסף שחובה לעשות כדי להניע את התהליך – זה לבצע את הצעד הראשון שקבעתם לעצמכם. לבצע את הפעולה הספציפית הראשונה שנמצאת ברשימה שלכם. משם יהיה הרבה יותר קל להמשיך.

כי בסופו של דבר, זה בדיוק התהליך שתצטרכו לחזור עליו שוב ושוב: להחליט מה הצעד הבא ולבצע אותו.

בהצלחה!

תגובות

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *